Що і як виробляють підприємства легкої промисловості на Чернігівщині 

промисловістьУ другу неділю червня в Україні відзначають професійне свято працівники легкої промисловості.  

Серед основних виробників галузі –  відомі в області та за її межами такі підприємства, як ПрАТ «КСК «Чексіл», «Чернігівська швейна фабрика «Елегант», «Чернігівська взуттєва фабрика «Берегиня», ПАТ «Еліта»,            ТОВ «Новофіл», «Сівертекс», «Остратекс», ДП «ТК-Стиль 2013», УВП УТОГ.

На підприємствах галузі зайнято 4 тис.осіб, або кожний десятий працівник промисловості області.

Підприємства текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів у січні–квітні 2015р. реалізували  продукції на 206 млн.грн. Частка Чернігівщини в загальному обсязі реалізації легкої промисловості України складає 5%.

З початку  року підприємствами галузі вироблено 51 тис.шт. постільної білизни, 195 тис. пар взуття, пошито 23 тис. комплектів і костюмів виробничих та професійних чоловічих, 10 тис. жіночих пальт та плащів, 142 тис. жіночих жакетів та блейзерів, 3 тис. суконь, 5 тис. спідниць. В області також виробляються тканини, вовняна пряжа, одяг із нетканих матеріалів, лимарно-сідельні вироби та упряж для тварин.

За  січень–березень 2015р.  Чернігівська область експортувала товарів легкої промисловості на 12 млн.дол. США, що становило 8% від загального експорту товарів області. Найбільшим попитом ці товари користувалися на ринках Румунії, Білорусі, Польщі, Італії, Нідерландів та Росії.

Із-за кордону в область завезено товарів легкої промисловості майже на 13 млн.дол. США (14% загальнообласного імпорту товарів), з них – 29%  – це давальницька сировина.

За І квартал 2015р. підприємства легкої промисловості за рахунок усіх джерел фінансування освоїли 7 млн.грн. капітальних інвестицій. Станом на       1 квітня 2015р. на підприємствах галузі зосереджено 405 тис.дол. США прямих іноземних інвестицій (акціонерного капіталу). Інвестиції надійшли з Італії, Румунії, Кіпру, Російської Федерації.

Майже 11% підприємств легкої промисловості у 2014р. займалися інноваційною діяльністю. Упродовж року впроваджено у виробництво 5 інноваційних видів продукції. Обсяг реалізації інноваційної продукції становив понад 4 млн.грн.

За інофрмацією Головного управління статистики у Чернігівській області

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?